^ Nazaj na vrh

Ribiška družina Radovljica je bila ustanovljena leta 1953 in je nastala iz tedanje ribiške zadruge za Gorenjsko. Ustanovitve se je udeležilo 10 članov. Ribiška družina Radovljica ima trenutno 150 članov  vključno z mladinci.

Družina je registrirana in smo davčni zavezanci . Delujemo skladno z zakonom. Ribiška družina združuje člane, ki skrbijo za gojenje avtohtonih in drugih ribjih vrst, varovanje voda in okolja ter poudarjajo predvsem športne užitke ribolova.V RD Radovljici se zavedamo pomena in vrednosti avtohtonih vrst rib v slovenskih rekah. Z veseljem lahko ugotavljamo, da kakovost naših voda še vedno omogoča gospodarjenje in uspehe pri vzreji in vlaganju potočnih postrvi, predvsem pa ima družina veliko gojitvenih potokov, v katerih vzrejamo vrhunske potočne postrvi. Imamo  ribogojnico, v kateri vzrejamo potočne postrvi, sulce ter za lastne potrebe  tudi šarenko. Za ohranitev potočne postrvi smo le to v novem RGN-u prepovedali upleniti, mero lipana za uplen pa smo dvignili na 40 cm.

Za pravilno delovanje spletnih strani RD Radovljica, je potrebna potrditi namestitev piškotkov na vaš računalnik. V kolikor ne želite potrditi namestitve piškotkov, RD Radovljica ne jamči za pravilni prikaz strani. .

  Sprejemam pogoje za pravilni ogled spletnih strani RD Radovljica.